7 évvel ezelőtt született cikk a hátsó izomlánc alapgyakorlatának, a vállhídnak a variációiról. Ezeknél persze sokkal többféle módon végezhetjük/végezzük, de legyenek gondolatindítóak a képek.
Azóta is szeretjük, azóta is használjuk a stabilizációs programban. Szeressétek Ti is, mert fontos funkciókat támogat.TUDTAD?
… hogy a vállhíd nem csak statikusan végezve jótékony hatású? Sőt! Kar-láb mozgásokkal, különféle instabil eszközökkel megbolondítva az egyik legütősebb gerincstabilizáló gyakorlat!
Ha csak önmagában végezzük, akkor kiváló mellkasnyitó hatású és erősíti a farizmokat, mélyhátizmokat és a comb hátsó részét (hamstringek).
De ha instabil felszínre helyezzük a lábakat vagy a vállakat (fitball, dynair, bosu, trx), vagy felemeljük és különféle mozgásokat végzünk az egyik lábbal vagy a karokkal, akkor a medence egyensúlya felborul és a körülötte lévő izmoknak megsokszorozódik a stabilizációs munkája – amiről tudjuk, hogy nem csupán erősítést jelent, hanem koordinációt is. (Mélyhátizmok,… More